Ingrediƫnten
– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel mosterd
– 1/2 eetlepel zout
– 1 theelepel cayennepeper (te scherp? dan b.v. paprikapoeder)
– 2 eieren
– 100 gram paneermeel
– 1/2 liter bouillon
– boter om in te bakken

Bereiding
1. Behalve de bouillon en de boter alles door elkaar mengen.
2. Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere.
3. Minimaal een half uur in de koelkast laten rusten. Ze blijven dan beter in vorm in de pan.
4. Boter in de ban (olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker).
5. Vervolgens rondom aanbakken, totdat alle kanten bruin zijn.
6. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat alles een halfuurtje in de pan sudderen. Wel de deksel schuin op de pan zetten, dan kook de jus iets in.