Ingrediƫnten (4 personen):
– 600 gram paksoi
– 4 lente-uitjes of bosuitjes
– 400 gram kipfilet
– wok olie
– woksaus thaise sweet chili (Conimex)
– 1.5 liter kippenbouillon
– 1 zak wok noedels (250 g)
Bereiding:
1. Was en snijd de paksoi in reepjes.
2. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.
3. Snijd de kipfilet in reepjes.
4. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
5. Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 Ć 4 minuten.
6. Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
7. Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
8. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
9. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
10. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
11. Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in 4 grote borden of kommen.