Ingrediënten: (4 pers.)
– 250 g Chinese eiermie of een andere fijne miesoort
– 500 g rundergehakt
– 1 prei
– 4 bosuitjes
– 2 eetlepels ketjap manis
– 3 eetlepels zoete chilisaus
– 1 eetlepel maïzena
– 2 eetlepels (wok)olie
– 2 theelepels sambal
– 100 ml bouillon (tablet of pot)

Bereiding:
1. Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
2. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringetjes.
3. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, de sambal en de maïzena door het gehakt.
4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin.
5. Voeg de ringetjes van de bosuitjes en de prei toe en roerbak een en ander nog vier minuten.
6. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij.
7. Schep tot slot de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt.